PROGRAM CURS NIVEL 3

2024

curs remedii florale bach design

Urmatoarele date de curs
vor fi afisate curand!

CURS NIVEL 3 – REMEDII BACH

Ce invat la curs Nivel 3?

Curs Nivel 3 este un curs de formare pentru practicieni Bach (BFRP). Inveti cum se lucreaza in mod profesional cu remediile florale Bach si iti dezvolti calitatile de terapeut. Tematica:

Despre Practicianul Bach
 • Rolul practicianului
 • Calitati practician: empatie, sinceritate, acceptare versus simpatie, proiectie, identificare
 • Puncte sensibile pentru terapeut
 • Pregatire pentru practica. Cod de practica
 • Lucrul cu persoane cu nevoi speciale
 • Imagine personala, siguranta, constienta de sine
Comunicare si ascultare
 • Ce inseamna comunicare verbala si non-verbala
 • Tehnici de ascultare activa. Ce inseamna a nu asculta
 • 11 bariere in ascultarea eficienta: pseudo-ascultarea, preluarea scenei, etc
 • Cum formulam intrebari
 • Informatii diverse despre: a observa, a rezuma, a parafraza, a reflecta, a crea afinitati
Recapitulare remedii florale
 • Exercitii pentru alegerea corecta a remediilor
 • Studii de caz
 • Exercitii: filozofie si consideratii teoretice
 • Recomandarea remediilor
Consultatia
 • Dezvoltarea de tehnici si abilitati pentru sedinta de terapie florala Bach
 • Pregatirea consultatiei si a spatiului de lucru
 • Desfasurarea consultatiei
 • Dinamica puterii in relatia terapeutica
 • Confidentialitate, fisa pacientului, durata sedintei, recomandari diverse
Ce fel de certificat primesc dupa curs Nivel 3?

Curs Nivel 3 face parte din Bach Centre Education Programme. Prin intermediul Bach Centre a fost posibila organizarea Nivelului 3, la aceleasi standarde, in peste 40 de tari din lume printre care si Romania. Cursul se finalizeaza cu un certificat eliberat de Bach Centre din Marea Britanie, care contine numarul de inregistrare in Registrul International al Practicienilor (administrat de Bach Centre).

Important!  Cursul de Nivel 3 este conceput pentru a se putea finaliza in 5-6 luni. In situatia in care, din diferite motive ai nevoie de prelungirea termenului, acest lucru este posibil. Valabilitatea maxima a cursului de Nivel 3 este de 18 luni din prima zi a inceperii cursului. Nefinalizarea in decurs de 18 luni nu asigura gratuitate pentru reinscrierea la un alt curs Nivel 3.

Cine este Trainerul?

La acest curs ai un trainer si un marker.
Trainer Claudia Cabat. Experienta de peste 20 de ani in domeniul terapiei florale Bach si singurul formator de Bach Practicieni BFRP din Romania. A lucrat cu mai mult de 150 de grupe de cursanti de Nivel 1, 2 si 3 in diferite orase din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Targu Mures, Craiova, Iasi, Ploiesti, dar si in mediul online.

Autoarea cartii “Remedii florale. O medicina a sufletului” si creatoarea de workshopuri unicat despre florile Bach. Incepand cu anul 2001 a urmat in Anglia, programul de formare ca Practician Bach si a devenit primul roman Bach Foundation Registered Practitioner (BFRP) inregistrat la Dr Edward Bach Foundation. A parcurs stagii de pregatire ca trainer si practician la Bach Center – Oxfordshire, Londra, Kent si Hamburg. Experienta terapeutica indelungata ca practician Bach incepand cu anul 2003, in cadrul clinicilor Aquamarine, Phoenix si Clinica Eliade.

Urmandu-si pasiunea pentru remediile florale Bach, in februarie 2007 a devenit Bach Trainer acreditat pentru Nivelul 1, in iulie 2009 Bach Trainer Nivel 2 si in octombrie 2012 Bach Trainer Nivel 3. Psiholog si formator CNFPA.

Marker Claudia Cabat. Din 2013 Marker acreditat de catre Bach Centre, pentru evaluarea lucrarilor de la Nivelul 3. Markerul  este desemnat de catre Bach Centre si va corecta testul final, va evalua cele 2 lucrari scrise: raspunsuri – partea 2, eseu partea 3, precum si cele 3 cazuri finale.

In Galeria foto poti gasi imagini de la cursurile din anul 2007 pana in prezent.

Ce materiale si facilitati primesc?

Fiecare cursant primeste dosarul de curs si beneficiaza de suport personalizat din partea markerului pe tot parcursul etapelor de evaluare.

Cursantii de Nivel 3 care au finalizat cu succes cursul de formare Nivel 3  in terapia florala Bach cu trainer Claudia Cabat vor beneficia gratuit de promovare pe Lista de practicieni Bach – BFRP de pe site-ul remediiflorale.ro.

Care este programul?

Nivelul 3 are o structura complexa, fiind format din 3 parti: prima parte in sala, iar partea a doua si a treia la distanta, prin corespondenta. Se intinde pe parcursul a 6 luni de pregatire. Detalii:

 • prima parte – un workshop de 4 zile (ultima zi este zi scurta) cu testare finala in scris, in limba romana. La testul de evaluare este necesar sa obtii un punctaj minim de 75 de puncte din 100, pentru a trece la a doua etapa de verificare a cunostintelor. Sub 75 de puncte, va exista o re-examinare.
 • a doua parte – un raspuns scris, in limba romana, pentru verificarea cunostintelor pe o tematica trimisa de Bach Centre din Marea Britanie. Vei primi mai multe scrisori, ca si cum ar fi din partea unor clienti, la care sa raspunzi prin email.
 • a treia parte – are 2 cerinte: scrierea unui eseu de 2000 de cuvinte si prezentarea in scris a 3 cazuri cu minim doua sedinte de terapie. Partea a treia are loc tot in limba romana si vei primi indicatii cu privire la redactarea cazurilor.
Cine poate participa la curs Nivel 3?

Te poti inscrie la curs Nivel 3 daca ai parcurs Nivelul 2 in terapia Bach si vrei sa inveti cum se lucreaza in mod profesional cu remediile florale Bach.

Cum ma inscriu?

Inscrierea se face online completand formularul de pe site https://www.remediiflorale.ro/inscriere-curs. Ai la dispozitie mai multe variante de formular pentru inscriere: persoana fizica, persoana juridica, PFA, CMI, CI, CIP, CMMF, etc. Dupa inscriere primesti prezentarea cursului, cu detalii despre organizare si program, precum si informatii despre pret si modalitatea de plata.

In situatia in care dupa ce ai platit nu mai poti participa, taxa de curs nu se ramburseaza. Inscrierea ramane valabila si vei putea participa ulterior la un alt curs Nivel 3 din programul organizat de Trainer Claudia Cabat. Pentru a lucra optim, trainerul Claudia Cabat isi rezerva dreptul de a selectiona cursantii astfel incat sa poata forma grupe de lucru.

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile si este finalizata numai dupa confirmarea platii si a rezervarii locului la curs.

Te astept cu drag la curs, pentru a mari numarul celor care doresc sa insenineze prin activitatea lor, viata celor din jur. Putem aduce in acest fel putina noastra contributie individuala pentru mai mult echilibru, mai multa bucurie si iubire in lumea in care traim!

Claudia Cabat 🌷

Share

IMPRESII CURSANTI

Robertina Sfetcu, Bucuresti

Pot spune ca acest curs are o valoare enorma fiindca, oricat ai citi materialele informative pe care le poti gasi publicate, nimic nu se compara cu multitudinea de exemple, cazuri, situatii, nuante care sunt prezentate in cadrul cursului si care ajuta de fapt sa intelegem cu adevarat ceea ce a vrut sa transmita doctorul Bach prin aceasta forma de terapie pe care a lasat-o lumii. Doar urmand acest curs am putut intelege cu adevarat ce are de transmis fiecare remediu si doar asa putem avea o perspectiva clara a modului in care functioneaza terapia florala ca intreg.

Share