In cateva cuvinte

Ce au fost si sunt florile pentru mine? Pasiune, bucurie, pace interioara si o alta perspectiva de a percepe lumea. Inainte de a ajunge aici, am incercat multe alternative, dar pe care le-am abandonat succesiv. Bineinteles in favoarea florilor! Cu multi ani in urma am primit o diploma de la Facultatea de Inginerie Chimica Organica. Dar nu pe aici a fost drumul meu. Asa ca am trecut destul de curand de la Chimie la Natura si Flori. Tot ceva cu preparare, dar sticlute de tratament cu remedii florale Bach pentru echilibrare si vindecare emotionala. Au mai existat cateva statii intermediare – 7 ani la Sectia Consulara a Ambasadei Britanice, unde a avut loc prima mea intalnire cu florile Bach. Toate au facut parte din drum. Apoi Facultatea de Psihologie si multe cursuri din diferite domenii: metoda Espere, Constelatii Familiale, hipnoza ericksoniana, dictie, public speaking, homeopatie, masaj terapeutic, ayurveda, qigong, terapie craniosacrala, astrologie, preparare de cosmetice naturiste, lectii de violoncel si lista poate continua generos. Inchei cu punctul de inflexiune din viata mea: Formarea in Terapia Florala Bach. Am invatat cum sa aleg optim combinatii de remedii din esente de flori pentru a echilibra si vindeca sufletul omenesc. Iar acum ii invat si pe altii, ca Bach Trainer acreditat de Bach Centre din Marea Britanie, pentru cursuri complete de nivel 1, 2 si 3.

Flashback. O chemare a florilor

Cred ca intr-o varianta subtila iubeam copacii inca din copilarie, fara sa stiu. Imi amintesc fascinatia pe care o simteam stand ore in sir in copacii infloriti din gradina bunicii mele. Priveam florile, cum vin si pleaca albinele si fluturii colorati. Plantele comunica direct cu sufletul omenesc pentru ca vorbesc acelasi limbaj. Florile exprima la maxim starea de gratie a plantei. Cu siguranta ai observat ca dupa o plimbare prin padure te simti cumva mai bine. Chiar daca uneori nu constientizam indeajuns, exista o frecventa subtila de rezonanta cu natura.

Cu multi ani in urma ma aflam in anticamera unui mare duhovnic. ”Intamplarea” a facut ca inainte sa intru, sa ajunga in vizita un calugar calatorind de departe. Mi s-a spus sa astept putin. Prin usa inchisa, de lemn se cam auzea. Discutia mi se parea banala si m-am gandit ca nu deranjez daca raman. La un moment dat duhovnicul i-a spus calugarului: copacii au glas, iar calugarul a raspuns ca da, stie! Au continuat ceea ce pentru mine parea o „conversatie”. Atunci nu intelegeam. Cum adica copacii vorbesc? Si ce zic? Ce bine ca azi e soare afara? Am 150 de ani si o scorbura in formare sau vantul puternic mi-a rupt o creanga? Ce spun copacii? Nu am retinut altceva, in afara de aceasta: copacii vorbesc! Viata avea sa-mi poarte pasii astfel incat sa aflu ca nimic nu este intamplator! Peste ani urma sa lucrez cu remediile Bach, preparate din flori de copaci si plante salbatice. Acestea au calitati vindecatoare la nivel sufletesc. Si aceasta pentru ca medicul britanic Edward Bach a perceput intuitiv lumea plantelor: vocea unui castan salbatic, vocea unui plop tremurator cu scoarta alba si cu ochi multi, in total 16 copaci al caror glas nu a ramas fara raspuns, dar si multe alte flori.

Honouring the Trees

Viata este o calatorie fascinanta! Dupa multi ani de lucru in domeniul terapiei Bach, a crescut in mine dorinta de a afla mai mult, de a intelege intr-un context mai larg oferta aceasta generoasa a naturii. Am inceput sa studiez despre copacii din care se preparau minunatele remediile florale Bach. Asa am aflat ca sunt multi cercetatori preocupati de intelegerea naturii si a legaturilor care exista intr-un ecosistem. Posibilitati avansate tehnologic de a realiza cercetari, de a verifica ipoteze au dus la concluzii dintre cele mai fascinante: copacii comunica intre ei, au relatii de familie, reguli de socializare, au inteligenta si sistem nervos, au memorie. Din iubire pentru copaci am deschis o serie de seminare pe care am intitulat-o Honouring the Trees, in care impartasesc intr-o maniera creativa o parte din ceea ce aflu despre lumea incredibila a plantelor. Ulterior am creat o noua serie de Workshopuri unicat: Plants on Earth. Plante anunale si perene. Aceste workshopuri au inceput in anul 2017, iar pana in prezent mi s-a comunicat in repetate randuri ca sunt un mare prilej de bucurie si incantare pentru participanti. In jurul acestor workshopuri s-a format Bach Community Romania, un grup mare de pasionati de natura, vindecare si beauty of life!

Calatoria Bach – Schüssler

Cum a inceput aceasta calatorie? Pasiunea mea pentru remediile Bach o cunoasteti deja. Inainte insa de aceasta intalnire au existat si alte conexiuni, dintre care unele au ramas in asteptare multi, multi ani, asa cum este si intalnirea cu sarurile Schüssler.
Hayfever. Febra fanului si multe alte feluri de alergii imi stricau bucuria unei sederi in natura. Stranut, pete pe piele, nas care curgea continuu, cine a avut sau are stie cat de sacaitor poate fi asa ceva. Mergeam cu trenul – alergie la praf, stranutam chiar si cateva ore, alergie la puful de plop, la inflorirea teilor, la polenul de flori, alergie la …. flori! – buchetul de mireasa, florile la nunta – stranutam, ma patam, edem Quincke si asa mai departe.

Exasperata, pe la 30 de ani, in timpul unei vizite in UK am vazut un flacon la Holland and Barrett pe care scria Hayfever – saruri Schüssler; habar nu aveam ce inseamna, dar am zis sa incerc si asta. Si de cate ori aparea o problema luam din ele si ameliorarile erau imediate. L-am pastrat de atunci. Nu l-am terminat pana cand s-a terminat cu alergiile. Alta data, ratacind printr-un anticariat de la sala Dalles am gasit o carte si am zis sa citesc, dar ajungand acasa mi s-a parut mult prea complicata si am abandonat-o. Si intr-adevar este o carte pentru avansati, pe care acum o gasesc extrem de valoroasa. Boericke si Dewey! – o carte de referinta, chiar si acum cand s-a scris atat de mult despre sarurile Schüssler.

Intre timp am terminat formarea internationala Mentoring in Facial Analysis – Schüssler Salts, si m-am specializat in analiza faciala pentru a vedea ce saruri minerale lipsesc din corp si cum se pot remedia aceste deficiente cu sarurile Schüssler. Analiza faciala tine cont de culori, nuante, tipuri de riduri, aspectul fetei.

Share