Bach Centre – Impresii

Dr Bach si-a dedicat viata descoperirii unui sistem de vindecare, care sa includa o metoda blanda si naturala de tratament. A fost un doctor eminent, cu o deosebita experienta si educatie medicala. Dr Bach privea vindecarea celorlalti nu ca pe o profesie, ci ca pe o arta, ca pe un dar divin.

Casa Dr Bach, pe care o puteti vedea mai sus, se afla in Sotwell – Oxfordshire. Bach Centre este un loc minunat, cu o gradina plina de flori unde am avut bucuria si sansa sa invat cum sa folosesc remediile florale Bach. In 2001 m-am inscris in programul Bach International Education Programme, pentru a invata despre terapia Bach. Poza de mai sus este facuta in anul 2002, cand am absolvit prima parte a cursului de nivel 3 pentru a deveni practician. Eram primul roman care ajungea aici pentru a invata sa foloseasca sistemul de terapie al Dr Bach. Cursul a fost sustinut de Lynn Mcwinnie, un trainer exceptional. Judy Howard ne-a aratat gradina si ne-a vorbit despre flori, iar Stefan Ball ne-a vizitat in timpul cursului si ne-a dat cateva indrumari. Atat Judy Howard cat si Stefan Ball au scris mai multe carti in domeniul remediilor florale Bach.

Bach Centre este locul in care a trait Dr Bach in ultimii doi ani de viata, pana in 1936 si de unde in prezent se raspandeste terapia florala in lume. Bach Centre este locul potrivit daca doresti sa fii cat mai aproape de stilul de viata al Dr Bach. In interiorul casei, se poate vedea mobilierul din lemn, facut chiar de Dr Bach, biroul la care lucra, fotoliul din care ii asculta pe pacienti. Sunt si sticlute cu esente florale (inca active) preparate de mai bine de 85 de ani chiar de Dr Bach si multe alte lucruri care au facut parte pentru o vreme din viata sa. Gradina de la Bach Centre, plina de flori dintre cele mai variate, este o adevarata incantare.

Dr Bach spunea: „un strop de iubire pentru gradina este de departe mult mai bine decat o multime de ingrasamant”. Chiar la intrare se afla casa memoriala a Dr Bach numita Mount Vernon, iar in spate s-a construit un centru de training si pregatire, unde se tin cursuri si seminare pentru participanti veniti din intreaga lume. La parter se poate vizita spatiul in care a trait Dr Bach si de asemenea exista si un mic spatiu de unde iti poti cumpara carti, imagini cu flori, remedii florale, CD-uri, carti postale, postere, precum si o cafenea. La etaj este un mic muzeu. Vizitand Mount Vernon poti intalni echipa care lucreaza la Bach Centre, desfasurand diferite activitati pentru a face cunoscuta munca Dr Bach si a mentine neschimbate principiile terapiei florale, filozofia si metoda de tratament. Se primesc scrisori, mesaje, intrebari, se corecteaza lucrari pentru cei care devin practicieni. Tot aici se redacteaza Newsletter-ul care se distribuie trimestrial catre toti practicienii, cuprinzand ultimele noutati, evenimente, cazuri si istorioare. Bach Centre este si sediul fundatiei The Dr Edward Bach Foundation infiintata in 1991, care se ocupa de Registrul International al Practicienilor, mentinerea standardelor, training si educatie.

Dupa terminarea cursului de nivelul 3, am ramas inca o zi in vizita la Bach Centre. Am stat pe scaunul pe care obisnuia sa stea Dr Bach si mi-am imaginat cum primea pacientii, cum citea, am rasfoit cateva dintre cartile din bibiloteca sa. In gradina am stat si am privit in liniste plantele, cerul, am ascultat pentru un timp cantecul pasarilor, traind o stare de pace si adanca seninatate. A fost un moment unic, ce avea sa devina un punct de inflexiune in viata mea. Impresiile puternice m-au determinat sa-mi schimb cariera si sa devin un pionier al terapiei florale in Romania. De atunci si pana in prezent, de mai bine de 20 ani, activitatea mea principala a fost de a promova acest sistem de terapie in cele mai variate forme: participand la targuri si prezentari, tratand oamenii, infiintand un site inca din anul 2004, scriind o carte, organizand cursuri si seminare si deschizand drumul pentru majoritatea practicienilor romani care sunt acum inregistrati la Bach Centre si au absolvit cursuri de nivelul 1, 2 si 3 cu mine, in cadrul Programului International – Bach Centre Education Programme. Pasiunea si dedicatia mea pentru acest sistem de terapie nu a ramas fara ecou si ma bucur sa constat ca in prezent suntem deja o comunitate de peste 200 de practicieni in Romania.

Share