Preparare prin metoda soarelui

MIMULUS

Mimulus guttatus / Monkey flower (Floarea maimuta)
Cuvinte cheie: frica, fobie, ipohondrie, timiditate

Indicatii Mimulus

Mimulus este un remediu floral care ne ajuta sa invingem diverse temeri de zi cu zi cum ar fi teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de caini, de insecte, de examene, de durere, etc. Frica de tip Mimulus este intotdeauna o frica cunoscuta, ceea ce inseamna ca putem numi cauza anxietatii. Este remediul indicat pentru persoane timide, sfioase, sensibile si care se tem de oameni si evenimente sociale. Adeseori au dificultati in a vorbi in public sau a tine o prezentare, se inrosesc, au trac sau le tremura vocea. Cei care sufera de aceste temeri de obicei nu le impartasesc celorlalti, ci dimpotriva incearca sa le ascunda si sa braveze. Este un remediu minunat, care ajuta la redobandirea fortei interioare si a curajului. „Frica de boala este mai periculoasa decat boala insasi” (Paracelsus).

Despre Mimulus

Mimulus Guttatus este o planta deosebita, care din pacate nu creste in mod spontan in flora din Romania. Prefera zonele cu umezeala si are nevoie de multa apa. Din acest motiv gasim adeseori planta crescand pe malurile raurilor sau in preajma apelor curgatoare. O putem gasi la orice altitudine, de la zona de campie pana pe varfuri de munte.  Este o planta ‘curajoasa’, o putem gasi chiar si la inaltimi de peste 3000 de metri, in preajma cascadelor sau a cursurilor rapide de apa. Mimulus si Impatiens sunt primele doua plante descoperite de Dr Bach. Asadar, este unul dintre remediile florale cu care a inceput descoperirea sistemului de vindecare emotionala din terapia Bach.

“Frica de lucruri obisnuite, de boala, durere, accidente, saracie, intuneric, singuratate, ghinion. Aceste persoane isi poarta spaimele discret si in tacere si nu vorbesc despre ele cu usurinta.”

Dr. Edward Bach

Share
Share