Preparare prin metoda fierberii

ASPEN

Populus tremula / Plop tremurator
Cuvinte cheie: anxietate, neliniste, frica fara o cauza definita 

Indicatii Aspen

Aspen este un remediu floral Bach potrivit pentru stari de neliniste asociate cu o frica vaga, nedefinita. Este remediul indicat pentru temeri bruste si de neinteles, fara o cauza identificabila, care au resorturi adanci in subconstient. Din acest motiv, multi copii, dar si persoane sensibile se tem de intuneric. Adeseori doresc sa doarma noaptea cu lumina aprinsa sau cu usa deschisa, fiindu-le frica de duhuri, spirite, fantome. Stari trecatoare de Aspen pot aparea ca urmare a unor intamplari de viata. Decesul unei persoane apropiate, vizionarea unui film de groaza, citirea unei carti despre lumea nevazuta. Alteori, starile pot aparea ca urmare a unui eveniment traumatic sau ca etapa intermediara in evolutia spirituala.

Despre Aspen

Aspen este un copac arhaic, care are cateva elemente deosebite: scoarta alba, cu multi ‘ochi’. Langa lacul Utah, in Colorado, SUA creste cel mai mare si batran Aspen din lume, numit Pando. Plopul tremurator este diferit de plopul negru, care este foarte raspandit in Romania. Are radacini numeroase, care acopera o suprafata mare, ajungand pana la distanta de 20 de metri fata de tulpina. La Aspen coroana este foarte rara, rotunjita si lasa lumina sa patrunda prin ea. Frunzele au codita lunga pana la 7-8 centimetri, motiv pentru care fosnesc atunci cand adie vantul. De aici si denumirea de Plop tremurator. Florile din care se prepara remediul floral Bach infloresc la sfarsit de februarie si inceput de martie, inaintea aparitiei frunzelor. Copacul are doua tipuri de flori, feminine si masculine, care la prima vedere par identice, dar cresc in copaci diferiti.

“Temeri vagi, necunoscute, pentru care nu poate fi data nicio explicatie, niciun motiv. Aceste frici vagi si inexplicabile te pot bantui noaptea sau ziua.”

Dr. Edward Bach

Share
Share