1. Remedii Bach pentru Frica

Aspen, Cherry Plum, Mimulus, Red Chesnut, Rock Rose

Cele 5 remedii florale din aceasta grupa sunt indicate pentru frici diverse, temeri de zi cu zi, cum ar fi teama de a vorbi in public, teama de a merge la dentist, frica pentru sanatatea celor dragi, frici irationale, stari de panica si anxietate, timiditate si emotivitate accentuata.

2. Remedii Bach pentru Singuratate

Heather, Impatiens, Water Violet

Dr. Bach a selectionat pentru remediile din aceasta grupa 3 plante reprezentand tipologii complet diferite: pentru 2 remedii singuratatea este o alternativa favorabila, in timp ce pentru al treilea singuratatea este dureroasa si greu de suportat.

3. Remedii Bach pentru Dezamagire si Disperare

Crab Apple, Elm, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut, Willow

Grupa pentru disperare cuprinde cel mai mare numar de remedii florale (8). Sunt remedii pentru stari de soc emotional si durere sufleteasca, pentru recapatarea fortelor in caz de suprasolicitare, pentru lipsa increderii in sine, ganduri obsesive, autovictimizare si pesimism.

4. Remedii Bach pentru Dezinteres pentru Prezent

Chestnut Bud, Clematis, Honeysuckle, Mustard, Olive, White Chestnut, Wild Rose

Dr. Bach a inclus in aceasta grupa 7 remedii pentru stari mentale si emotionale complet diferite, mergand de la neatentie, visare si nostalgie, pana la indispozitie, resemnare, oboseala si ingrijorare. Numitorul comun este dificultatea de a se concentra in prezent.

5. Remedii Bach pentru Sensibilitate Excesiva

Agrimony, Centaury, Holly, Walnut

Remediile florale din aceasta grupa descriu 4 tipologii umane diferite. Unele persoane ignora problemele indiferent de gravitatea lor afisand o masca de veselie, altele se confrunta cu sentimente de ura sau razbunare, se lasa folosite excesiv de ceilalti, ori au dificultati de adaptare.

6. Remedii Bach pentru Grija Exagerata

Beech, Chicory, Rock Water, Vervain, Vine

Grupa contine 5 remedii apartinand unor personalitati puternice, care trebuie sa invete sa daruiasca si sa iubeasca, renuntand la intoleranta, posesivitate, fanatism, aroganta, dominare, apararea ideilor personale cu orice pret sau dorinta de a detine puterea.

7. Remedii Bach pentru Indecizie

Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat

Dr. Bach a identificat in calitatile vindecatoare ale unor flori remedii pentru incertitudine, nesiguranta, dorinta de a renunta, cautarea sensului in viata, dificultatea de a lua decizii, lipsa sperantei, nevoia constanta de sfaturi si confirmari.

Share