Frica si atac de panica

Suferim de frica si atac de panica? Suntem inspaimantati? Pentru a ne trata, acum avem la dispozitie remediile florale Bach. Frica are o vasta paleta de manifestari si intensitati. Ea poate varia de la o usoara angoasa pana la o veritabila groaza. Frica ne face sa ne paleasca obrajii, sa ne transpire palmele, sa ne tremure genunchii din cele mai diverse motive. In stadii mai avansate, ne infricosam de ceea ce nu exista, o luam razna. Ne imaginam scenarii covarsitoare si electrizante, despre ceea ce s-ar putea intampla daca… Si pentru ca asa cum am vazut frica poate avea mai multe fatete, avem la indemana mai multe remedii florale pentru frica si atac de panica.

Remediul floral Mimulus

Este indicat in frici obisnuite, cum ar fi: teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de a ramane singur. Tot Mimulus este si pentru frica de a ramane fara bani, frica de caini, de pasari, de examene, teama de a vorbi in public etc. Daca esti mai timid si te inrosesti atunci cand esti in centrul atentiei, Mimulus te ajuta sa-ti regasesti curajul.

Remediul floral Rock Rose

Se recomanda pentru sperieturi puternice si atacuri de panica. Frica este atat de intensa incat nu te mai poti misca. Ai senzatia ca ai paralizat, ca nu mai vezi si nu mai auzi bine. Urmatoarele exprimari sunt adeseori folosite: „am inghetat de frica”, „am intepenit de frica”, „mi-a stat inima in loc de frica”, „de spaima nu mai vedeam nimic inaintea ochilor”.

Remediul floral Cherry Plum

Este cel mai potrivit pentru teama de a ceda nervos, cand esti inspaimantat de ceea ce ai putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri de sinucidere. De multe ori, din cauza tensiunii psihice apare teama ca vei innebuni sau vei ajunge intr-un spital de psihiatrie. Tot in aceasta stare se poate intampla sa-ti pierzi controlul, sa arunci cu vorbe, obiecte sau chiar sa lovesti pe cineva.

Remediul floral Aspen

Este util pentru temeri, frici, stari de anxietate de origine necunoscuta, care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Multi copii pot suferi de acest tip de frica si de teama nu pot adormi fara a lasa usa deschisa la dormitor sau lumina aprinsa. Starea include si presentimentul ca un spirit rau sau ceva negativ se afla in preajma.

Combinatia Rescue Remedy

Este o combinatie din cinci remedii destinata linistirii in situatii de criza, de urgenta, atacuri de panica. Se poate administra, cu efecte relaxante, in conditii de stress sau solicitare emotionala.

 

autor: Claudia Cabat, Bach Trainer

Share