Administrarea remediilor florale Bach in acut

Administrarea remediilor florale Bach se poate face pentru stari acute, sau dezechilibre emotioanle vechi – stari cronice. In acut, se face o selectie de remedii florale Bach in functie de ceea ce simtim in acel moment. Tratam acea stare trecatoare folosind doua variante de administrare: metoda paharului cu apa sau picurarea lor direct in gura.

Metoda paharului cu apa

Aceasta metoda pentru administrarea remediilor florale Bach se foloseste in situatii acute, cand tratezi o problema sau o stare emotionala temporara. Intr-un pahar cu apa, ceai, suc se adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu Bach potrivit pentru starea respectiva. Daca se alege combinatia antistress Rescue Remedy, atunci din aceasta se adauga 4 picaturi. Din paharul cu apa si remedii florale Bach se beau inghitituri mici din timp in timp.

Selectionarea remediilor pentru a trata aceste stari trecatoare, presupune in primul rand o constientizare a starii cu care ne confruntam. In al doilea rand, cunoasterea si alegerea corecta a remediului. Se intampla uneori sa nu fim obiectivi fata de ce simtim, dar exersand vom reusi sa ne cunoastem mai bine. Sunt remedii pentru stari trecatoare cum ar fi Heather (Calluna Vulgaris), Chicory (Cichorium Intybus) la care iti trebuie multa sinceritate fata de tine insuti ca sa le poti selectiona corect. Uneori si o negare puternica a unei stari poate fi un indiciu valoros pentru administrarea remediilor florale Bach de care avem nevoie.

In continuare cateva exemple:

Sa presupunem ca trebuie sa mergem la servici dimineata, mai devreme ca de obicei pentru ca avem mult de lucru. Trebuie sa terminam o statistica trimestriala pe care o avem de facut. Cu toate acestea, atunci cand ajungem nu ne apucam de lucru imediat. Ne facem o cafea, mai dam cateva telefoane, care nu sunt urgente. Amanam sa finalizam lucrarea pentru care am venit de fapt mai devreme. Aceasta stare mentala se trateaza in terapia florala Bach cu Hornbeam (Carpinus Betulus). Adaugam 2 picaturi din remediul floral Bach in apa plata sau ceai. Bem repetat din paharul respectiv, pana cand sentimentul ca nu putem sa ne apucam de treaba dispare. Aceasta situatie este o descriere a felului in care administrarea remediilor florale Bach ne ajuta cand ne confruntam cu stari sufletesti trecatoare, care ne deranjeaza. Toate cele 38 de remedii florale Bach pot fi folosite pentru a trata stari trecatoare.

Un alt exemplu: „tocmai ce am picat un examen, la care si profesorul nu pot spune ca a fost prea amabil, ci dimpotriva. Daca as putea sa nu mai dau niciodata acest examen ce bine ar fi! Acum trebuie sa ma prezint in toamna din nou. Numai gandul ca examinatorul se va purta iar prea aspru ma face sa iau in calcul sa renunt.” Exista multe situatii neplacute similare, care pot fi un prilej de descurajare, dezamagire si indoiala. Pentru astfel de stari trecatoare, in terapia Bach luam cateva picaturi de Gentian (Gentiana Amarella). Remediul ne ajuta sa restabilim forta morala si increderea ca vom reusi.

Direct in gura

Tot in situatii acute, daca nu ai la dispozitie un pahar cu apa, atunci administrarea remediilor florale Bach se poate face prin picurare direct in gura. Cu mentiunea ca acestea contin 99.80% alcool de 27 de grade.

Trebuie retinut ca pentru stari trecatoare remediul floral Bach (sau o combinatie de remedii) se administreaza repetat. Spre exemplu, la jumatate de ora, din sfert in sfert de ora sau mai des, in functie de stare.

Dr Bach a descoperit o modalitate de vindecare aflata la indemana tuturor. Este usor de folosit si ajuta sa ne echilibram sufleteste in cele mai variate situatii. Referindu-se la sistemul sau de terapie, Dr Bach spunea: „Vreau sa il fac atat de simplu ca aceasta: mi-e foame, ma duc in gradina sa iau salata pentru masa. Sunt bolnav si imi este teama, am sa iau o doza de Mimulus. ”

autor: Claudia Cabat, Bach Trainer

Share